Team


Alle  lessen binnen de cursussen worden verzorgd door zeer ervaren praktijk mensen met een gedegen opleiding en achtergrond. Hieronder stellen wij deze mensen aan u voor.

kluif-jura

Raoul Kluivers
De drijvende kracht achter de Voshaar opleidingen. Sportinstructeur en tevens eigenaar van de Voshaar. Geboren op de plaats waar nu het buitensportcentrum is, is Raoul van jongs af aan bezig met sport en natuur. Hij is met trainingen geven begonnen in ’86 en in de begin jaren ’90 heeft hij de opleiding gevolgd aan het CIOS in Heerenveen. Raoul combineert zijn jarenlange ervaring met pure passie voor sport en natuur. Raoul heeft zich na zijn eerste bezoek aan Canada in 2000, ontwikkeld tot de Nederlandse specialist van de Canadese Rocky Mountains, wat resulteerde in het behalen van het Professional Interpretive Hiking Guide diploma van IGA. Daarmee heeft hij zich geplaatst tussen het selecte gezelschap gidsen van de Rocky Mountain Parks en is de enige Nederlander met dit diploma. Raoul is Wilderness Guide Level 2 Arctic en Level 3 Boreal / Nemoral. Naast zijn specialisaties in de verschillende buitensportdiciplines is Raoul een specialist op het gebied van vogels en zoogdieren. Zijn jarenlange ervaring en kennis van zaken biedt cursisten het extra wat elders vaak gemist wordt.

Profiel Raoul Kluivers LinkedIn

Outdoor Experience Logbook Raoul Kluivers

Logbook Wilderness Raoul Kluivers

Raoul is tevens auteur van het theoriemateriaal van de verschillende cursussen

IMG_20170923_170831 (3)

Margot Kluivers
Na afgestudeerd te zijn als leraar in het basisonderwijs is zij 17 jaar  werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, zowel als pedagogisch medewerkster, lerares en coördinator. Hier heeft zij ruime ervaring opgedaan in het werken met en in teams. Het is altijd een wens van Margot geweest om zelf teams te coachen en hierom heeft zij de opleiding Teamcoaching en begeleiding gevolgd en afgerond aan de NCOI te Utrecht. Daarnaast is Margot een liefhebber van de natuur en buitensport en is geregeld te vinden in de Canadese Rocky Mountains en Franse Alpen. Momenteel is zij werkzaam bij de Voshaar als teamcoach, trainer en examinator MFA, trainer WFA en docente aan het MBO Voshaar Outdoorsports & Guiding. Margot is tevens IGA Interpretive Hiking Guide.

DSC_2574

Berno Klomp

Berno is een echt natuurmens. Hij is instructeur voor verschillende Voshaar opleidingen waaronder Hike & Survival, Wilderness Guide en Nature & Wildlife.
Hike & Survival Instructeur, CSWI / WGA Boreal Level 3 en IGA apprentice Interpretive Guide Gecertificeerd. Berno is tevens docent aan onze MBO opleiding.

DSCF1119

Ruud Schurink
Sportinstructeur, bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut.  In 1997 is hij gestart met het CIOS te Arnhem die hij in 2000 met succes heeft afgerond. Tijdens de opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in fitness-instructor, squash verenigingsleider en buitensport-instructor. De keuze voor de buitensport bleek voor hem de juiste te zijn omdat sport, natuur en vakmanschap samenkomen. Dit zijn drie elementen die voor hem erg waardevol zijn. De specialisatie van Ruud in de buitensport is wildwater kajakken. Hij heeft de ALO opleiding met specialisatie Bewegingsagogie en Psychomotorische Therapie aan de Christelijk Hogeschool Windesheim te Zwolle gevolgd en met succes afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij zich ook nog weten te profileren in weerbaarheidtraining, sportjongerenwerk en werken in de revalidatie en gehandicaptensport.

DSCF3153

Alexander Pot

Na de afronding van zijn opleiding werktuigbouw (1995) is Alex bij defensie gaan werken. Na een basisopleiding van een half jaar, heeft hij 2 jaar bij een parate eenheid van de luchtmobile brigade gediend. Na zijn tijd bij luchtmobiel is hij als duikinstructeur gaan werken, o.a. in het buitenland. Hij is in 2004 gestopt bij Defensie en is overgegaan naar een ander overheidsdienst waar hij zich tot op heden bezig houd met boeven vangen en het opleiden van collega’s. Alex heeft de BSI opleiding van de Voshaar afgerond. Vele takken van buitensport trekken en spreken hem aan, maar zijn passie ligt bij het oriënteren (kaartlezen, kompas lezen), hiken en bushcraft/survival. Alex is instructeur voor het moduul hike & survival van de BSI opleiding en de hike & survival opleiding. CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd

Richard

Richard Coulson-Day
Richard loopt al jaren mee binnen het Voshaar team. Na zijn opleiding Sport en Bewegen heeft hij de opleiding tot Buitensportinstructeur bij de Voshaar gedaan. Specialist in de buitensport disciplines als kajakken, raften, klimmen en touwtechnieken en tevens docent aan de Voshaar MBO opleiding.

S4

Sander Schotten

Sander is een allrounder met heel veel passie voor de natuur. Hij heeft bij de Voshaar de zogenaamde ‘Grand Slam’ behaald. Buitensport instructeur, Hike & Survival instructeur, Nature & Wildlife guide en Wilderness guide Level 1.

Koen verhoeven

Koen Verhoeven

Koen is een allrounder. Een zeer goede kajakker, maar ook zeer bedreven in o.a. touwtechnieken en oriëntatie.
Koen is instructeur voor o.a. de opleiding tot buitensportinstructeur.
Buitensportinstructeur, Hike & Survival instructeur, Wilderness Guide Level 1 en IGA apprentice interpretive guide gecertificeerd.

DSCF3958

Frank van Aalst
Sportinstructeur en bewegingsonderwijzer.  Na de mavo te hebben afgerond heeft hij van 1997 tot 2000 gestudeerd op het CIOS te Arnhem. Hij heeft daar gedurende 2 jaar het profielvak buitensport gevolgd. Verder heeft hij daar de diploma’s behaald voor langlaufen-, rolski-, skate- en fitnessinstructeur. Na het CIOS heeft hij doorgestudeerd aan de Calo te Zwolle en daar is hij afgestudeerd als eerste graad bewegingsonderwijzer. Naast het instructeurschap bij de Voshaar geeft hij als Muzisch agogisch docent les en is actief als bewegingsonderwijzer.  Frank is tevens mede auteur van de theorie van de BSI cursus. CSWI level 1, WFA en IGA Apprentice Interpretive guide gecertificeerd.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: