Coaching & Training


Coaching & Training

Buitensport is bij uitstek een middel dat gebruikt kan worden binnen het speciaal  onderwijs en voor teambuilding- en coachings programma’s. Naast de praktische  programma’s wordt er ook veel aandacht gegeven aan theorie. De cursus bestaat uit 5 dagen intensieve training.

Tijdens deze cursus leert men om buitensport als middel te gebruiken om groeps-  en individuele processen te begeleiden vanaf de intake en het vaststellen van doelen tot het eindresultaat. Er wordt behandeld welke buitensportactiviteiten men wanneer, waarom en hoe kan gebruiken. Er wordt aandacht besteed aan diverse problematieken die men tegenkomt binnen het speciaal onderwijs en de jeugdhulpverlening en hoe hier mee om te gaan tijdens het begeleiden van de activiteiten. Tevens komt teamcoaching en individuele coaching ruim aan bod, dit is heel bruikbaar bij buitensportactiviteiten voor bedrijven die bijvoorbeeld de werksfeer willen verbeteren maar kan ook tijdens het begeleiden van jongeren en kinderen bijdragen aan een positieve ontwikkeling in het groepsproces of de persoonlijke groei van een individueel persoon. Na afronding van deze cursus heeft men een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt en voldoende theoretische achtergrond en praktijkervaring opgedaan, waardoor de buitensport als middel gebruikt kan worden voor het bereiken van uiteenlopende resultaten

DSCF3360

Opzet

De cursus Coaching en Training is bedoeld voor mensen die binnen hun werkveld in de buitensport te maken krijgen met groepen die inhoudelijk meer invulling willen geven aan een activiteit dan alleen beleving, grenzen verleggen en plezier. De cursisten zullen moeten beschikken over een werkveld of doelgroep waarmee ze aan de slag kunnen met de opdrachten die tijdens de cursus gegeven zullen worden. Daarnaast is voldoende praktische ervaring in de buitensport noodzakelijk om deel te nemen aan deze cursus.

Indeling Cursus

De eerste twee dagen van de cursus, die een aaneengesloten blok vormen, zullen gericht zijn op het kennismaken met elkaar en de verschillende mogelijkheden die de buitensport biedt om groepen en/of individuen verder te helpen door middel van coaching.  Er zal aandacht besteed worden aan verschillende technieken, intake en afronding. Daarnaast zullen cursisten zichzelf en elkaar beter leren kennen door hun eigen creativiteit en vaardigheden te verkennen. Tijdens het verdere verloop van de cursus zullen deze verder ontwikkeld worden.

Tijdens de dagen die volgen, zullen de opdrachten uitgewerkt en uitgeprobeerd worden, de cursisten leren van elkaar en van de feedback die gegeven wordt.

Afronding

De afronding zal bestaan uit een presentatie van een compleet uitgewerkte en uitgevoerde opdracht. Deze wordt beoordeeld door de cursusleider en hierop volgt bij een positieve beoordeling een certificaat.

Dit seizoen wordt deze cursus alleen gegeven binnen de MBO opleiding Outdoorsport & Guiding

Cursusleider: Margot Kluivers

 Margot         

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: