Image Alt

Outdoor Guide Totaal programma

Naast het Wilderness Guide Totaal programma starten we per najaar 2022 ook met het Outdoor Guide Totaal programma.

Binnen de Voshaar MBO opleiding is het Outdoor Programma zeer compleet en bevat het totaal aantal lesuren van 3600 uur verspreid over 3 jaar. We gaan qua praktijk het zelfde programma nu aanbieden aan mensen die niet perse een MBO diploma willen behalen, maar wel alle certificeerbare eenheden die men ook binnen het MBO kan halen binnen een periode van 2 a 3 jaar. Denk daarbij aan kajakken, raften, rotsklimmen, canyoning, via ferrata, Medic First Aid, Wilderness First Aid, hike & survival en recreatieve buitensportactiviteiten.

Het verschil met de MBO Outdoor specialisatie is dat de deelnemer geen les in AVO vakken krijgt (Nederlands, rekenen, Engels, burgerschap) en dat er geen verplichte stage is. Daarnaast zal anatomie en trainingsleer veel minder behandeld worden. Bij afronding krijgt men dus geen MBO diploma, maar wel de certificeerbare eenheden.

Naast de onderwerpen gericht op outdoorsports krijgt de deelnemer les in didaktiek, coaching & training, presenteren en worden er 3 proeven van bekwaamheid afgenomen (PvB) bestaande uit verschillende kerntaken.
PvB KT 1: Een lessenreeks verzorgen
PvB KT 2: Het organiseren van een kleinschalig evenement
PvB KT 4: Het organiseren van een grootschalig evenement (dit is een buitenlandactiviteit in leerjaar 3)

Outdoor Guide Totaal programma per leerjaar.
Instromen in leerjaar 2 kan indien men over voldoende achtergrond beschikt.
BSI of een equivalente.

OGT 1: BSI 1e jaar programma. Dit bestaat uit een kajak-klimweek in oktober, een wintertraining hike & survival in de Jura, een kajakweek mei in de Alpen en een week in juli in Frankrijk met klimmen, kajakken, raften en via ferrata. Daarnaast 8 weekendtrainingen op de Voshaar in Eibergen. > Informatie

OGT 2: Dit jaar loopt parallel aan de  MBO specialisatie Outdoor van leerjaar 2.
Met o.a. ruim 3 weken training in de Franse Alpen (Najaar, voorjaar en zomer) en ongeveer 21 lesdagen op de Voshaar in Eibergen
OGT 3: Dit jaar loopt parallel aan de MBO specialisatie leerjaar 3.
o.a. 4 weken training in de Franse Alpen (Najaar, voorjaar en 2 weken in de zomer).
Daarnaast ongeveer 21 lesdagen op de Voshaar in Eibergen. Ook de PvB KT 4 is in dit jaar.

Kosten Spoedig op deze pagina
OGT 1:
OGT 2:
OGT 3:

Binnenkort meer informatie
Inschrijven: Spoedig via deze pagina

X