Image Alt

Locaties

Frankrijk - Dauphiné, Jura, Vosges

La douce France! Al sinds 1975 komen we jaarlijks in de Dauphiné, een gebied in de Franse Alpen (Chartreuse, Vercors, Les Ecrins), om van de natuur te genieten, te kajakken, hiken, hardlopen, klimmen en andere uitdagende buitensport activiteiten. Sinds 2002 organiseren we ook winteractiviteiten in de Jura. Uitdaging en gezelligheid! In 2022 is de locatie in de Vogezen er bijgekomen voor Hike & Survival gerelateerde onderwerpen.

Qua et Ou?

1. Reis – De deelnemers gaan met eigen vervoer naar locatie. De bus of trein naar Lyon of Grenoble (Dauphiné) of Morez (Jura) kan ook. Charavines ligt op ongeveer 10 uur rijden van Eibergen, Sault Brenaz op 9 uur, de locatie in de Jura (La Chapelle des Bois) op ongeveer 9 uur en Le Ménil in de Vogezen op 7 uur.

2. Overnachtingen – Tijdens de activiteiten in de Dauphiné kamperen we. In de Jura slapen we in een gite en kamperen we ook (bivak). Ook in de Vogezen is het kamperen en/of bivak.

3. Buy local – Zoals overal is het ook in Frankrijk belangrijk om de lokale bevolking wat te gunnen. Koop dus je brood bij een bakker, vlees bij de plaatselijke slager en ga eens gezellig eten in een restaurantje of een biertje drinken in het plaatselijke café.

X