Image Alt

Hike & Survival Assistent Instructeur

De opleiding tot Assistent Instructeur Hike & Survival is ontwikkeld voor overige opleidingen die deze specialisatie willen onderbrengen bij de Voshaar. Mist men kader, kennis, middelen, locatie en/of tijd, binnen een opleiding, dan kan men bij de Voshaar terecht. De cursist wordt op opgeleid voor het assisteren bij lessen en trainingen betreffende de vele technieken die H & S rijk is.

27

De cursus leider is Raoul Kluivers. Raoul is Nederlands enige IGA Professional Interpretive Guide en CSWI instructor -level 3- en heeft jarenlange ervaring in instructie geven en het gidsen in de wildernisgebieden van Europa en Canada.

Start cursus: In overleg. In principe kan de cursus in ieder jaargetijde gegeven worden. Het is mogelijk om de cursus gespreid te organiseren. Bijvoorbeeld de eerste week in de herfst en de 2e week in het voorjaar.

Duur cursus: 2 x 5 dagen ( maandag 12.00 uur t/m vrijdag 15.00 uur) Kosten: € 450,- pp t/m 10 deelnemers (exclusief maaltijden en verzekering, inclusief maaltijden Outdoor cooking) Vanaf 11 deelnemers op offerte basis.

Aantal cursisten per cursus: Minimaal 8 en maximaal 30
Inbegrepen theorie materiaal: – Reader hike & survival – Reader knopen en sjorringen – Reader The way of the wolverine, overleven in de noordelijke wildernis (versie Assistent H&S) – Reader Outdoor Cooking

Inschrijven: Neem contact met ons op.
Deze opleiding wordt alleen aan groepen van minimaal 8 personen aangeboden.
Indeling: 2 x 5 dagen op de Voshaar in Eibergen

Examinering: De laatste dag is een examendag, waarbij ‘alle’ technieken aan bod komen. – Praktijk – Theorie (minimale score van 6.0)

Download: Classificatie Hike & Survival – Wilderness Guide

Onderwerpen

Gebruik van het kompas (al dan niet in combinatie met een topografische kaart) Coordinatenstelsel in combinatie met het gebruik van kaart en kaarthoekmeter Kaarten kunnen lezen GPS Kompaskoersen uitzetten

Knopen, sjorringen en opspantechnieken.

DSCF8549

Bivak, shelters

Flora determinatie en Fauna determinatie

Das patroon

Spoorzoeken

SAM_0490

Vuur maken met beperkte middelen

Strikken en vallen.

Outdoor cooking  (ingredienten voor Outdoorcooking zijn inbegrepen bij het cursusgeld)

Crafting

X